Tarpojat

Tarpojat (12-15 vuotta)

Seikkailijakauden jälkeen siirrytään tarpojaksi. Tarpojaikäkausi kestää kolme vuotta.

Tarpojilta odotetaan omatoimisempaa ja vastuullisempaa otettu. Sitä harjoitellaan ryhmässä vastuutehtävien ja johtamisharjoitusten avulla. Tarpojaohjelma on toiminnallisempaa ja suuntautuu kauemmas tutuista ympäristöistä. Tarpoja haastaa itsensä ja kokeilee asioita myös mukavuusalueensa ulkopuolelta.

Lippukunnassa toimii kolme tarpojaryhmää, jotka vastaavat koululuokissa 6-8 luokkalaisia:
I vuoden tarpojat – Pulleet Mustikat (kokoontuvat Renkipirtillä maanantaisin klo 18.00-19.00)
II vuoden tarpojat – Pullanmurut (kokoontuvat Renkipirtillä maanantaisin klo 18.00-19.00)
III vuoden tarpojat – Pähkinähämähäkit (kokoontuvat Renkipirtillä maanantaisin klo 19.00-20.00)

Tarpojaohjelma koostuu neljästä puolen vuoden mittaisesta tarposta. Kaikille pakollisia tarppoja ovat leiri, luovuus, selviytyminen ja yhteiskunta.
Tarppojen suoritusjärjestyksessä noudatetaan Lounais-Suomen Partiopiirin tarpojajaoston ohjelmaa, jolloin mahdollistetaan piirin tarpojien yhteisiin tarponmukaisiin majakoihin ja tarpojien taitopäiviin osallistuminen.

Majakka on konkreettinen tapahtuma, jossa kokeillaan ja testataan tarpon aikana opittuja taitoja.

Tarppo koostuu pakollisista ja vapaaehtoisista aktiviteeteista. Uudistuneen tarpojaohjelman mukaisesti suuntausvaiheessa ryhmä suunnittelee itse vartionjohtajan ja luotsin avustuksella oman puolivuotisen tarpon sisällön aktiviteeteista valiten. Jokaiseen tarppoon kuuluu lisäksi vastuu-tai johtamistehtävä.

Kaikkien tarppojen aikana tehdään myös Pausseja, jotka ovat toiminnallisia elämän tärkeiden asioiden äärelle pysäyttäviä harjoituksia.

Kolmannen tarpojavuoden aikana suoritetaan lisätarpot minäminä ja kaupunki, joiden sisältö rakentuu samalla tavalla pakollisista ja valinnaisista aktiviteeteista.

Tarpojaikäkausi päättyy siirtymään tarpojista samoajiin yleensä 15 vuotiaana.

Lippukunnassamme tuetaan kouluttautumista. Koulutuspolku aloitetaan viimeisenä tarpojavuotena ROK (ryhmänohjaaja)- ja EA1-kursseilla.

Lue lisää tarpojaohjelmasta täältä.

Tarpojien vastuuaikuinen lippukunnassamme:

Tarpojaluotsi Päivi Jouste (puh. 045 134 1691, s-posti paivi.jouste (at) gmail.com)

Tarpojan vuosikello 2018