Tärkeä tiedote koskien partiotoimintaa seuraavina viikkoina

Suomen Partiolaisten ohjeistuksena partion viikoittaiset tapaamiset perutaan 15.4. asti. Myös partiopiirin ja keskusjärjestön tapahtumat ja koulutukset siirretään tai perutaan. Isot yli 500 hengen tapahtumat perutaan toukokuun loppuun saakka valtioneuvoston määräyksen mukaisesti.

Korona-virus leviää ympäri maailmaa ja WHO on julistanut koronaviruksen pandemiaksi. Myös Suomessa viranomaiset suosittelevat nyt välttämään kokoontumisia ja harrastustoimintaa viruksen leviämisen ehkäisemiksi. Lisäksi partion maailmanjärjestö World Organization of the Scout Movement – WOSM on antanut vahvan suosituksen asettaa terveys ja turvallisuus etusijalle kaikessa partiotoiminnassa.

Koska lippukuntamme on sitoutunut noudattamaan keskusjärjestön sääntöjä ja ohjeistuksia toimimme niiden mukaisesti, emmekä järjestä partiokokoontumisia seuraavina maanantaina. Partiotoiminta jatkuu pääsiäisen jälkeen normaalisti, ellei toisin tiedoteta.

Seuraamme tilanteen kehittymistä ja tiedotamme mahdollisista muutoksista. Huomaa, että myös partiotoimistojen fyysinen asiakaspalvelu on kiinni ainakin maaliskuun ajan, mutta toimii normaalisti puhelimitse ja sähköpostilla.

Rajoituksista huolimatta ei ole mitään syytä minkäänlaiseen paniikkiin, vaan järkevään toimintaan. Pyrimme toimilla ennaltaehkäisemään viruksen leviämistä.

Lisää tietoa Koronaviruksesta THL:n sivulla
https://www.partio.fi/ajankohtaista/partiotoiminta-toistaiseksi-tauolle-koronaviruksen-takia/