Päivitettyä tietoa kevään partiotoiminnasta

Partion viikkotoiminnan taukoa jatketaan kevätkauden loppuun saakka koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen takia.

Suomen hallitus päätti 30.3. jatkaa aiemmin päätettyjä rajoitustoimia 13.5.2020 saakka. Valtioneuvoston ohjeistuksen mukaisesti myös partiotoiminnan viikkotoiminnassa tulee jatkaa taukoa. Asetamme terveyden ja turvallisuuden aina etusijalle kaikessa partiotoiminnassa ja toimimmekin Suomen Partiolaisten ohjeistuksien mukaisesti:

  • Kasvokkain tapahtuvaa ryhmä- ja viikkotoimintaa ei toteuteta enää kevään aikana. Käytännössä viikkotoiminta jatkuu siis syksyllä.
  • Muuta partiotoimintaa voidaan toteuttaa 13.5. jälkeen, jos valtioneuvoston ohjeistus sen silloin mahdollistaa.
  • Kesän partiotapahtumien toteutuksesta päätetään ja ohjeistetaan huhtikuun loppuun mennessä.

Jo aiemmin ilmoitetun mukaisesti kaikki partiopiirien ja keskusjärjestön kevään tapahtumat, koulutukset ja kokoukset siirretään, perutaan tai järjestetään mahdollisuuksien mukaan etänä.
Isot yli 500 hengen tapahtumat on peruttu kokonaan toukokuun loppuun saakka. Partiotoimistojen fyysinen asiakaspalvelu on kiinni ainakin 13.5 saakka. Muuten asiakaspalvelu jatkuu normaalisti puhelimitse ja sähköpostilla.

Vinkkejä etäpartioon

Lippukunta kannustaa etäpartioon julkaisemalla omalla Instagram tilillään #kotopartio vinkkejä. Myös Suomen Partiolaiset on koonnut ideoita etäpartiotoimintaan. Muiden lippukuntien ideoita ja vinkkejä voit katsoa somesta hastagilla #etäpartio. Pidetään yllä iloinen partiomieli etäpartion avulla.