KV-toiminta

Lippukunnan KV-toiminta

Ahlaisten Ankkurit on harjoittanut aktiivista KV-toimintaa vuodesta 2011. Tuolloin oli alun perin toiveena osallistua ensimmäistä kertaa lippukunnan historiassa Jamboreelle Ruotsissa. Nuorimmat ryhmän jäsenet eivät kuitenkaan päässeet leirille ikärajan vuoksi. Innostus oli kuitenkin herännyt ja siksi päätimme järjestää oman ulkomaanleirin. Toteutimme oman leirimme kahden aikuisen ja viiden tarpojan voimin kesällä 2011 Tanskassa partioleirikeskus Naesbycentretissä.

Ensimmäisen leirin jälkeen ryhmä on kasvanut ja kokemuksia eri maista ja partioleirikeskuksista on karttunut. Olemme suunnitelleet ja toteuttaneet tarpoja-, samoaja- ja vaeltajaikäkausille leirit myös Ruotsiin, Irlantiin, Belgiaan, Unkariin, Saksaan, Itävaltaan ja Hollantiin.

Jamboreekin on lippukuntamme osalta päästy kokemaan. Kolme lippukuntamme nuorta osallistui Japanin Jamboreelle 2015, ja ryhmän koko tuplaantui Yhdysvaltojen Jamboreella 2019.

Saksassa kesällä 2017. Kuva: Hanna-Leena Savinainen
Matkaan lähtevä ryhmä tekee koko vuoden kovasti töitä matkakassan kartuttamiseksi mm. pyörittäen omaa ravintolapäiväprojektia Ankkuri-ravintelia kahdesti vuodessa sekä pitäen kesälauantaisin torikioskia Ahlaisten torilla.
Haluamme tarjota nuorille mahdollisuuden partion ja matkailun yhdistämiseen, uusien partioystävien löytämiseen ja rakentaa ystävyyttä yli rajojen.

Blogeista voit lukea lisää matkoistamme: